T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı

Okulumuz ''Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil (İngilizce) Programı'' Uygulayan Okul Kapsamına Alınmıştır

  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, 2021-2022 eğitim öğretim yılında imam hatip ortaokullarında yabancı dilde okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi dil becerilerinin daha aktif kullanılabilmesi amacıyla uygulanan "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı"nın kapsamı genişletiliyor.Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu'nda imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik özellikle Arapça ve diğer yabancı dil alanlarında nitelikli destek eğitimleri ile yabancı dil gelişim programları düzenlenmesi hedefi yer almaktadır.İmam hatip ortaokullarındaki yabancı dil eğitiminin niteliğinin arttırılması için üniversitelerle iş birliği yapılması, yabancı dil koordinatörlüğü sistemi, ortak izleme ve değerlendirme sınavları, ortak drama çalışmaları, paneller, çocuk kongreleri, yabancı dil kampı gibi etkinliklerle dil öğretiminin desteklenmesi hedeflenmektedir. 5, 6 ve 7. Sınıflarda uygulanacak program için ilgili okul yöneticileriyle çevrim içi toplantı yapıldı. Toplantıda okul müdürlerine taslak olarak belirlenen uygulama esasları, yabancı dil eğitimindeki öğretim süreçleri ve yapılabilecek alternatif çalışmalar konusunda bilgiler paylaşıldı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında şartları sağlayan ve Din Öğretimi Genel müdürlüğünce kabul edilen  imam hatip ortaokullarında uygulanacak programın çalışmaları, hedefleri, usul ve esasları hakkında genel müzakere yapıldı. Hedef, aracısız dil eğitimi. okuma, yazma, konuşma dinleme gibi dört dil becerisinin daha aktif kullanıldığı ve öğrencinin dahil edildiği bir program yapılmasıdır.

Silivri ilçemizde de Silivri Kız  İHO olarak  Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil (İngilizce) Programı uygulayan okul kapsamına alınmış bulunmaktayız. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 5. sınıflarda iki şubede  program uygulanmaya başlanmıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulama Programının ilk adımı olan 5. sınıf hazır bulunuşluk sınavını öğrencilerimize uyguladık .

19-10-202119-10-202119-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2021 - Güncelleme: 19.10.2021 23:40 - Görüntülenme: 404
  Beğen | 14  kişi beğendi